Παλαιόχωρα

Είναι μια κωμόπολη που βρίσκεται νοτιοδυτικά της Κρήτης. Απέχει 77 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων. Είναι χτισμένη πάνω σε χερσόνησο και αυτό της δίνει ένα φυσικό προνόμιο να βρίσκεται ανάμεσα απο δύο κόλπους. Αυτό σημαίνει ότι έχει πολλές επιλογές σε παραλίες σε πολύ κοντινή απόσταση απο αυτήν.

Πιο συγκεκριμένα στον δυτικό κόλπο εκτείνονται οι παραλίες Παχιά Άμμος, Λιμνάκι, Ψηλός Βόλακας, Πλακάκι, Αζούρο, Γραμμένο και Κριός. Ενώ στον ανατολικό κόλπο εκτείνονται οι παραλίες χαλίκια, παραλία Άνυδρων και Γιαλισκάρι.

Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει πολύ σημασία από που έρχεται ο άνεμος γιατί υπάρχουν πολλές επιλογές μέχρι να καταλήξετέ ποια είναι η δική σας παραλία.

Είναι πολύ γνωστό και τουριστικό μέρος όχι μόνο από ξένους αλλά και από Έλληνες διότι είναι ένας πανέμορφος και οικονομικός προορισμός. Στην Παλαιόχωρα υπάρχουν και πολλά εστιατόρια, ξενοδοχεία, καφετέριες, μπαρ – ντίσκο και δραστηριότητες για να γεμίσει τις μέρες του.

Στολίδι της περιοχής αποτελεί και το φρούριο της Παλαιόχωρας το οποίο χτίστηκε το 1282 και ήταν εφοδιασμένο με δύο πύργους στην βόρια και την νότια πλευρά.